Kalibáskő gyerekvilág
Kalibáskő Gyerekvilág
“Száll a madár, száll az ének/Két fiáról szép Enéhnek”


Az erdei iskola célja kiegészíteni, színessé, kézzelfoghatóvá tenni az iskolában tanultakat. Mindezt nem csak Kalibáskőn, az Erdei Iskolában vagy a Sás kertben, hanem kiszállásainkon is tesszük.


“Száll a madár, száll az ének/Két fiáról szép Enéhnek”  című programmal  a 2013-2014-es tanévben körbeutaztuk Erdélyt.

2015 januárban újra útnak eredünk: Csíkszereda, Székelyudvarhely, Sepsiszentgyörgy, Brassó, Kézdivásárhely, Marosvásárhely, Kolozsvár, Nyárádszereda, Szováta, Parajd, Gyergyószentmiklós és Nagyenyed lesznek állomáshelyeink, ahova szeretettel várjuk a környékbeli vidéki iskolák kíváncsi gyerekhadát.

 Ezzel a programmal a negyedikeseket szólítjuk meg, hiszen ők azok, akik első lépéseiket teszik a történelem útvesztőjében. Kedvcsinálónak szántuk a történelem tanulásához, érdeklődésüket szeretnénk felkelteni és identitástudatukat erősíteni. Lelkes pedagógusok azonban felsősökkel, sőt középiskolásokkal is részt vettek tavaly a foglalkozásokon, amiért köszönettel tartozunk, hiszen rendkívül érdekes beszélgetések részesei lehettünk.

Két, külön-külön kb. egy órát tartó foglalkozást kínálunk a csoportoknak:

  • játékos foglalkozás során a rovásírással és a totemizmussal ismerkedhetnek
  • a jurtában őseink életmódjáról, a jurta szerkezetéről, belakásáról tanulhatnak és láthatják az ősi viseletet

A bemutatott jurta 3 év munkájának eredménye. Szorgos kis kezecskék nemezeltek, fúrtak, faragtak, kötöztek és bogoztak az Erdei Iskolában. Így készült el a 6 keregéből álló jurta, ami a 25-30 főt számláló csoportoknak kicsinek bizonyult, ezért 2014 nyarán megtoldottuk egyel.  Minderre és a belső teret díszítő nemezszőnyegekre büszkék vagyunk, mert egytől egyig lelkes gyermekmunka.
 

(2015-01-04)
..:: Programjaink

Kreatív hét 2012. július 22.-28.

Ára: 400,0 ron

Rajz – festészet – szobrászat,Játék formákkal, színekkel, árnyékkal.

Célja: önkifejezés, szépérzék és kézügyesség fejlesztése; az alkotás öröme és a sikerélmény megtapasztalása; a vakáció jó hangulatban, biztonságos környezetben való töltése, tapasztalatok szerzése az alkalmazkodás és önállósulás útján.

Támogatóink